1 кг бутер тесто
1,5 пакетчета пудинг ванилия (на прах, с варене)
750 мл прясно мляко
15 с.л. захар /или на вкус/
100 гр масло
200 мл сметана /сладкарска/
150 гр. черен шоколад
Разточете леко размразеното бутер тесто и го нарежете на 3 еднакви правоъгълника. Поставете ги върху застлани с хартия за печене тавички и ги изпечете до зачервяване в силна фурна. Пригответе пудинга според указанията на опаковката. Оставете го да поизстине, след което го объркайте добре с омекналото масло, така че да се получи гладък маслено-млечен крем. Прибавете към крема и разбитата сметана, като бъркате в една посока с дървена лъжица, за да не спадне обемът. Сложете първия блат в подходяща по размери тавичка (с размерите на блата) и го намажете с дебел пласт от крема. Отгоре поставете втория блат и отново пласт от крема. Най-отгоре покрийте с третия блат. Залейте с разтопения шоколад или с останалия от тортата крем. Може да поръсите тортата с натрошената част от блатовете за украса или да аранжирате с пресни плодове. Оставете тортата да отпочине поне 5-6 часа на хладно, преди да поднесете!