Бърза бутер торта

вход през zajenata.bg
Бърза бутер торта
admin
Добавена от: admin
317130
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг бутер тесто
1,5 пакетчета пудинг ванилия (на прах, с варене)
750 мл прясно мляко
15 с.л. захар /или на вкус/
100 гр масло
200 мл сметана /сладкарска/
150 гр. черен шоколад

Разточете леко размразеното бутер тесто и го нарежете на 3 еднакви правоъгълника. Поставете ги върху застлани с хартия за печене тавички и ги изпечете до зачервяване в силна фурна. Пригответе пудинга според указанията на опаковката. Оставете го да поизстине, след което го объркайте добре с омекналото масло, така че да се получи гладък маслено-млечен крем. Прибавете към крема и разбитата сметана, като бъркате в една посока с дървена лъжица, за да не спадне обемът. Сложете първия блат в подходяща по размери тавичка (с размерите на блата) и го намажете с дебел пласт от крема. Отгоре поставете втория блат и отново пласт от крема. Най-отгоре покрийте с третия блат. Залейте с разтопения шоколад или с останалия от тортата крем. Може да поръсите тортата с натрошената част от блатовете за украса или да аранжирате с пресни плодове. Оставете тортата да отпочине поне 5-6 часа на хладно, преди да поднесете!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft