1 кг. пресни картофи
1/2 връзка копър
3 с.л. зехтин
3 ч.л. горчица
2 ч.л. мед
50 мл. светла бира
1 ч.л. мащерка
щипка риган и босилек
сол
2 бр. пликове за печене
Идеална вечеря за всички любители на картофите- хем бързо, хем лесно, хем без излишно цапане на съдове, е какво по- хубаво от това.
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и нарежете картофите на кубчета и добавете няколко щипки сол. Измийте и нарежете копъра на ситно.
В малка купичка смесете нарязания копър, зехтина, горчицата, меда, подправките и разбъркайте. Добавете бирата и отново разбъркайте внимателно. Вземете половината картофи и ги поставете в плик за печене, като внимавате да не го скъсате. Изсипете половината от дресинга, хванете горния край на плика и завъртете плика, така че всички картофи да бъдат овкусени. Направете същото и с останалата част от картофите във втори плик.
След това внимателно затворете плика, като се преди това изкарате въздуха, но все пак оставете малко. Затворете и поставете в тава.
Печете около 30-40 мин. в зависимост от фурната. След около 20-30 мин. пликовете ще се надуят. Извадете тавата и с нож направете малки разрези отгоре. Ако използвате малка фурна следете пликовете да не се надуят много и да докоснат реотаните.
Съвет: Печете картофите в 2 плика, тъй като така ще станат по-бързо, а и всички картофи ще могат да попият от дресинга.
Внимавайте когато отваряте пликовете, тъй като излиза много гореща пара от тях.
Можете да сложите хартия за печене в тавата, за да избегнете загаряния, ако случайно някой от пликовете протече. При неправилна употреба е възможно и това да се случи.
Най-хубавата част от използването на пликове за печене е, че няма да миете и търкате тави.