1 пакет стар хляб (бял, пълнозърнест, черен)
200 гр. кайма (смес)
2 глави лук, ситно нарязани
1 скилидка чесън, ситно нарязан или счукан
2 супени лъжици лютеница
6-7 гъби (може и мариновани)
сол и черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
1 чаена лъжичка шарена сол
250 гр. сметана
2 супени лъжици горчица
300 гр. настърган мек кашкавал
малко сусам
В тиган с олио сложете лука да запържи. Посолете го, за да омекне. Добавете чесъна, запържете за кратко и прибавете каймата. Запържете месото, докато се изпари течността в тигана. Когато месото е изпържено, сложете гъбите, лютеницата и подправете със сол, черен пипер, шарена сол и червен пипер. Разбъркайте леко, за да се запържат гъбите. Оставете плънката добре да се охлади.
От филийките хляб изрежете кората и меката среда разточете с точилка, за да се разтегне. Филийката трябва да стане поне два пъти по-голяма. Сметаната и горчицата се смесват. Започнете да пълните рулцата: всяко парче хляб намажете със сместа от сметана и горчица, сложете малко настърган кашкавал и поставете една супена лъжица от плънката с кайма. Увийте на руло. Повторете с всички парчета хляб.
Готовите рулца подредете в тава за печене, покрита с хартия за печене. Ако е останало от плънката, смесете я с останалия кашкавал, добавете малко топла вода и една супена лъжица брашно, разбъркайте хубаво и излейте сместа върху рулцата. Отгоре поръсете малко сусам. Ако желаете, може да сложите и едно разбито яйце. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 20 минути, т.е. докато се запече всичко хубаво.
Сервирайте със зелена салата и доматен сос.