Тази вкусна закуска от бутер тесто може да се сервира със сутрешно кафе, бързо да се приготви през уикенда за цялото семейство или да стане перфектното мезе за бира, в случай че ви изненадат неочаквано гости. Тези мини бутерки с вкусна плънка са идеални за всеки повод. Пълнежът като цяло може да бъде различен, важно е да се разбере същността на предстоящата работа. Тогава можете и трябва да импровизирате. Ето два много лесни варианта за бърза закуска :
Мини-бутерки с две плънки
Вариант 1
В първия случай за плънката се използват домат и настърган пармезан. Можете да вземете пресен домат и след като премахнете кожата, разбийте пулпата с блендер или да използвате готова доматена паста. Смесете доматения компонент с малко количество зехтин. Настържете пармезана. Разточете пласт бутер тесто върху лист пергаментова хартия, така че да получите правоъгълник. След като направите вдлъбнатина от ръба на около 1 см, разпределете доматената смес върху половината тесто, добавете черен пипер и поръсете с подправките, които желаете, ако е необходимо. Отгоре поръсете доматите с настърган кашкавал.
Покрийте пълнежа с втората половина на блата и "запечатайте" по краищата.
С помощта на нож за пица нарежете тестото на кубчета.
Вариант 2
Вторият вариант за пълнеж ще бъде меко топено сирене за сандвичи и салам.
След като поставите заготовките върху тава, покрийте ги с пергаментова хартия или домакинско фолио и ги пъхнете в хладилника за 10 минути.
Извадете охладената заготовка, намажете с жълтък с малко добавка на зехтин. Отгоре поръсете единия вид мини бутерки с мак, а втория - със сусам и ги пъхнете във фурна, предварително загрята на 180С за 25 минути.
Разделете готовите бутерки една от друга. Използвайте кухненски ножици, ако е необходимо. След това остава само да сервирате деликатеса на масата.
По желание плънката може да бъде направена от всичко възможно. Перфектни са гъби, лук, извара, всякакви пастообразни сирена и разядки. Не е изключен и сладък вариант.