Класическа запеканка с лек френски привкус, няма как да не ви стане любимо ястие след като я опитате веднъж.
съставки
свинско месо 1 кг
лук 3 броя
домат 3 броя
картофи 4 броя
Чесън 4 скилидки
кашкавал 250 g
подправки на вкус
сол на вкус
подготовка
Пригответе съставките, без да ги смесвате. Нарежете месото на големи кубчета, сложете му сол и пипер. Настъргнете картофите и кашкавала на едро ренде, нарежете лука на пръстени и доматите на половин пръстени.
Намажете лист за печене с масло, сложете върху него пластове месо, лук, настъргани картофи. Сега намажете доматите с майонеза и ги поставете върху картофите. Сложете във фурната за 40 минути на 200 градуса.
Не изключвайте фурната. Вземете тава, изстискайте чесъна върху месото със зеленчуци и го поръсете с кашкавал. Печете още 5 минути във фурната.
Най-красивото нещо в тази рецепта е, че не е класическо и следователно всяко месо ще свърши работа. Само не забравяйте, че първо трябва да бъде добре мариновано .
Споделете впечатленията си с нас, може би вашата опция за готвене ще донесе рецептата на ново ниво.