Бърза и вкусна торта с пудинг и ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бърза и вкусна торта с пудинг и ябълки
Бърза и вкусна торта с пудинг и ябълки
admin
Добавена от: admin
18818
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. брашно

1 ч.л. бакпулвер

100 гр. захар

1 ч.л. настъргана лимонова кора

125 гр. масло

1 яйце

За плънката:

1 кг ябълки

сока от 1 лимон

145 гр. захар

2 пудинга ванилия

ванилена захар

750 мл ябълков сок

400 мл сметана за разбиване

50 гр. стафиди

Смесете брашното с бакпулвера, захарта, ванилената захар и кората от лимон. Добавете маслото и яйцето и разбийте всичко добре. Покрийте тестото с фолио и охладете 30 минути в хладилник.

Намажете форма с пръстен и диаметър 26 см с масло и покрийте с 2/3 от тестото. От останалото тесто оформете висока 4 сантиметра ивица и я прикрепете към пръстена на формата.

Обелете ябълките и ги нарежете ситно. Смесете ги с лимоновия сок и 3 лъжици захар. Разпределете ги върху тестото.

Загрейте фурната на 170 градуса. Сварете пудинга със захарта, ванилената захар и ябълковия сок (вместо мляко). Още врялата смес наведнъж изсипете върху ябълките и поръсете със стафиди. Печете 50-60 минути, извадете и оставете тортата да се охлади във формата.

Преди сервиране извадете торатата от формата и я намажете със сметана.

Украсете с филирани бадеми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft