Смесете брашното с бакпулвера, захарта, ванилената захар и кората от лимон. Добавете маслото и яйцето и разбийте всичко добре. Покрийте тестото с фолио и охладете 30 минути в хладилник.
Намажете форма с пръстен и диаметър 26 см с масло и покрийте с 2/3 от тестото. От останалото тесто оформете висока 4 сантиметра ивица и я прикрепете към пръстена на формата.
Обелете ябълките и ги нарежете ситно. Смесете ги с лимоновия сок и 3 лъжици захар. Разпределете ги върху тестото.
Загрейте фурната на 170 градуса. Сварете пудинга със захарта, ванилената захар и ябълковия сок (вместо мляко). Още врялата смес наведнъж изсипете върху ябълките и поръсете със стафиди. Печете 50-60 минути, извадете и оставете тортата да се охлади във формата.
Преди сервиране извадете торатата от формата и я намажете със сметана.
Украсете с филирани бадеми.