Хората по света са разделени на два вида - онези, които обичат картофи и онези, които не могат да живеят без тях. Това е наистина практично и уважавано от всеки ястие , което отдавна спечели първото място в нашите готварски книги и живота като цяло.
Днес редакторите ни ще ви споделят още една чудесна рецепта за готвене с шунка . Не забравяйте да си я приготвите още довечера и ще се влюбите веднъж завинаги, гарантираме
съставки
Млади картофи 500 g
шунка 100 g
мляко 200 ml
масло 40 g
пармезан 40 g
розмарин 1 брой
индийско орехче 1 щипка
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подготовка
Поставете млякото на бавен огън. Добавете фино нарязаните листа от розмарин, сол, черен пипер, индийско орехче и настърган пармезан. Разбърква се непрекъснато, докато се образува хомогенна консистенция.
Нарежете картофите на тънки филийки и шунката на големи парчета. Отделете малко масло и намажете тавата с него. Поставете картофи на дъното и с четка ги намажете млечен сос и поръсете пармезан. След това поставете слой шунка, който също трябва да бъде намазан.
Повторете с всички слоеве и ги редувайте така, че картофите да са отгоре. Млечната маса, която остава, изсипете отгоре, след това сложете нарязано масло и покрийте с фолио.
Можете да поръсите запеканката с подправки или да поставите на върха лъжица заквасена сметана. Както възрастните, така и децата ще оценят нейната нежност, а домакините ще обичат простотата на подготовката й и икономията й. Изненадайте близките и им дайте любов с всяко парче храна!