
Обелете картофите, измийте ги добре и настържете на едро ренде. Поставете ги в дълбок съд и добавете Вегетата, пипера, олиото и хубаво объркайте. Прибавете настъргания кромид. Накрая прибавете брашното и объркайте отново, най-добре на ръка.
Загрейте фурната на 250 градуса.
Намажете тавата за печене с олио и поставете във фурната да се загрее добре.
Подготвената смес изсипете във врялата тава и разпределете равномерно. Печете половин час на долната решетка на фурната, след което преместете по-нагоре и допечете до зачервяване.
Преди края на печенето извадете питата, намажете с масло и върнете за още малко във фурната. Не намалявайте температурата до края на печенето.
Забележка: колкото по-тънка е картофената пита, толкова по-вкусна е, затова използвайте по-голяма и широка тава (може тази от фурната).