Бърза и лесна мусака за вечно нямащите време
3 Ноември 2015
65927
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лукът се нарязва на ситно и се слага да се пържи. След като се запържи, се добавя месото. В месото се прибавят предварително настърганият патладжан и оризът. Подправя се на вкус - сол, черен и червен пипер, чубрица, Вегета.
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета.
Картофите и плънката с месото се смесват в тава за печене, заливат се с вода и мусаката се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса. Пече се, докато изври водата.
След това отгоре се залива с разбитите яйца. В яйцата може да се добави и кисело мляко.
Мусаката се връща във фурната и се пече още 5-10 минути, до втвърдяване на заливката.
Приготвя се за 1 час.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари