500 гр. готови кори за баница
500 гр. ситно натрошено сирене или извара
3-5 яйца
1 чаша кисело мляко
1 чаша газирана вода (или обикновена с две ч.л. сода)
1/2 чаша олио
1 чаена лъжичка сол
Загрява се фурната и се подготвя тава с хартия за печене.
Приготвя се плънката - добре се разбиват яйцата, след това се добавят газираната вода, олиото, киселото мляко и солта и пак хубаво се разбърква.
Взема се по една кора, постила се на работната маса и равномерно се поръсва с малко сирене/извара. Върху нея се поставя друга кора, поръсва се с малко сирене и така се редят корите (една върху друга), докато корите и сиренето свършат.
Корите се навиват на голямо руло и то се нарязва с остър нож на десет равни части. С остър нож се режат парчета и се нареждат в тава с отрязаната
част надолу. Ако тавата е правоъгълна, се поставят в един ред по пет парчета, а ако е кръгла, тогава един кръг се поставя на първо място в средата, а другите се нареждат около него. Внимателно всеки кръг се полива със заливката, така че всички кръгове да бъдат еднакво напоени. Пече се 40 минути или докато баницата се зачерви добре.