Състав
1 тиква за печене
10 супени лъжици захар
4 яйца
200 мл прясно мляко
Има толкова различни начини за нейното приготвяне. Тиквата е шампион по съдържание на желязо, мед и флуор, съдържа калий, калций, манган, цинк. Богата е на пектин, захари, витамини С, Е, витамини от група В, каротин. Има повече каротин дори от морковите. Освен това, тиквата е богата на хранителни влакна, които лесно се усвояват от организма. И накрая, тиквата е малко калорична.
А сега как се прави.
Тиквата се жели, след това рендосва и се поставя в тава, добавя се захарта и хубаво се разбърква. Който иска може да добави повече захар или по- малко всичко е в зависимост от вкуса ви. Яйцата хубаво се разбиват и се добавя млякото, с тази смес се полива рендосаната тиква и се поставя да се пече 40 минути на 200 градуса.
Да ви е сладко !!