Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете тавичка или специална форма с олио.
Смелете бисквитите, орехите и захарта в блендер, докато получите дребни трохи. Добавете маслото и разбийте, докато се поеме и то. Тази смес нанесете по дъното на формата и печете 10 минути, докато получи кафеникав цвят. Оставете да се охлади 10 минути.
Разбийте млякото, захарта, яйцата, какаото и нишестето с ¼ чаена лъжичка сол. Сложете ги на котлона на умерен огън и разбърквайте непрекъснато, докато сместа заври и се сгъсти.
След като дръпнете крема от огъня, добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи. Покрийте с прозрачно фолио и го оставете да се охлади 20 минути. След това изчакайте още един час, докато сместа изстине напълно. Отстранете фолиото и намажете крема върху на кората. Оставете сладкиша 2 часа да почине и поеме вкусовете, а накрая може да го украсите с разбита сметана.