Бърза и лесна торта без захар и яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза и лесна торта без захар и яйца
Бърза и лесна торта без захар и яйца
36225
Бърза и лесна торта без захар и яйца
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Почти във всяка торта има захар и яйца. Всъщност това са основните съставки за класическите сладкиши. Но защо да не сготвим нещо нетипично? Този път предлагаме да направите портокалова торта без захар и яйца .

Приготвят се на базата на мед и плодов сок. В нашия случай той е портокалов, но можете да изберете и друг по ваше желание. В допълнение, съставът на блатовете включва слънчогледово масло, което лесно се заменя с масло. Портокалова торта без захар и яйца се намазва с нежен крем . Резултатът е прекрасна домашна почерпка!

 

Съставки

портокалов сок 500 мл

портокал 2 бр.

Пчелен мед 200 g

сода  2 ч.л.

Сол 2 щипки

ванилия на вкус

Слънчогледово олио 160 мл

Пшенично брашно 600 g

Извара 150 g

Масло 150 g

Варено кондензирано мляко 380 g

 

Смесете 100 г течен мед с 250 мл сок. Добавете 1 ч.л. към сместа сода и разбъркайте. След това добавете 1щипка сол и ванилия, както и 80 мл слънчогледово масло.

Настържете кората на портокалите. Към сместа добавете 1 кора портокал и 300 г брашно. Размесете добре тестото. Можете да използвате миксер.

Покрийте съда за печене с диаметър 24 см с хартия и намажете с олио. След това изсипете тестото във формата и го разпределете равномерно. Поставете тортата във фурната за 15-20 минути на 180 градуса. 


Докато първият блат се пече, направете тестото за втория по абсолютно същия начин. За кремът разбийте изварата с масло. След това добавете кондензирано мляко и разбъркайте добре. 


Двете торти разрежете на по 2 блата, да станат общо 4 и изравнете, ако има нужда.  Намажете всеки блат с крема и съберете тортата. С остатъците от крема намажете горната част и страните на десерта.


С частите от блатовете направете трохички и поръсете отгоре и отстрани на тортата, за да украсите десерта. 

Най-добре е да поставите десертът в хладилника за цяла нощ. Така блатовете ще попият добре крема. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft