Направете изключително вкусна пица с тесто, което изобщо не трябва да се меси. Всъщност тестото е течно и съставките, измерени в чаша, просто се бъркат в купа до смес, подобна на тази, използвана за приготвяне на палачинки. Това определено е най-простата рецепта за приготвяне на пица , а според мен и най-вкусната. Ето какво ви трябва за невероятната Пица с течно тесто :
Пица с течно тесто
Продукти (измерени с чаша 200 мл):
1 яйце
1 супена лъжица разтопено масло (25 г)
/2 чаена лъжичка сол (3 г)
1 1/4 чаша прясно мляко (250 мл)
1 1 / 2 чаши брашно (150 г)
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат (4 г).
И още:
доматен сос, кашкавал, пушена наденица, риган
Приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте яйцето и разбийте добре с вилица до получаване на пяна. Може да разбъркате и с миксер, ако ви е по-лесно, или с бъркалка. След това добавете останалите съставки в следния ред:
Към разбитото яйце добавете 250 мл мляко, половин чаена лъжичка сол и 25 г разтопено и охладено масло. Разбийте добре с бъркалка, докато съставките се комбинират в хомогенна смес.
В тази смес започнете постепенно да добавяте 150 г брашно с непрекъснато бъркане. Разбъркайте добре брашното в течните съставки, докато получите гладка, хомогенна смес без бучки.
Точно преди края на бъркането добавете половин чаена лъжичка (или една равна чаена лъжичка) бакпулвер (4 г) към тестото и продължете да бъркате. Вашето тесто за пица е готово.
Пригответе тънка кръгла тава за печене на пица (35 см): намажете я хубаво с масло по цялата повърхност.
Изсипете тестото в подготвената тава, разпределете го равномерно, като я повдигате под различни ъгли и печете в предварително загрята фурна на 260 градуса за 25 минути или докато тестото покафенее и хване коричка (внимавайте да не прегаря).
Върху изпеченото тесто, докато е още горещо, сложете доматен сос, наредете настърган кашкавал или моцарела и наредете салам или шунка или друга вкусотия по избор. Можете да направите пица и във вегетариански вариант, също е много вкусна.
Отгоре поръсете риган или босилек и печете в предварително загрята фурна на 260 градуса за още 10 минути. Нарежете и сервирайте.