Бърза и сочна баклава без кори, с шам фъстък…Сочна, топи се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза и сочна баклава без кори, с шам фъстък…Сочна, топи се в устата
Бърза и сочна баклава без кори, с шам фъстък…Сочна, топи се в устата
687
Бърза и сочна баклава без кори, с шам фъстък…Сочна, топи се в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
  • 125 г масло/маргарин на стайна температура
  • 1 малка чаена чаша пудра захар
  • 3 супени лъжици грис
  • 1/2 малка чаена лъжичка олио
  • 2 яйца (запазете 1 белтък за по-късно)
  • 1 пакетче ванилов крем
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 1/2 чаши брашно
  • 1 малка чаена чаша ситно нарязан шамфъстък/орехи..
  • разширен кадаиф за овалване.

За сиропа варете 10 минути:

  • 3 чаши вода
  • 3 чаши захар
  • 1 парче лимон

 

ПРОЦЕДУРА:

Първо сварете шербета и го оставете да изстине. В по-дълбока купа се смесват: маслото, сметаната, гриса, олиото, 1 яйце + 1 жълтък, ванилията и бакпулвера.

С постепенно добавяне на брашно се замесва меко тесто, което лесно се оформя с ръце.

Изсипете шам фъстъка или орехите в тестото и продължете да месите, докато се смесят. След това оформете руло, разделете го на малки части и с длани навийте продълговати рула (според дължината на съда, в който ще ги печете).

Получих 7 рула с приблизително еднаква дебелина и плътност. Намажете рулата с белтък, отгоре и отдолу, след което ги оваляйте в нарязан и намажете кадаиф. Подредете ги в тава и ги нарежете на по-малки парченца.

Печете ги 25 минути в загрята фурна на 180 градуса или докато се зачервят. Изстиналият шербет се залива равномерно върху топлата баклава. Вижте процедурата ТУК:

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft