Бърза идея за вечеря с картофки
21 Март 2018
16702
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 средно големи картофа
150 г кашкавал
2 скилидки чесън
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвянe
Измийте с четка картофите. Подсушете ги и ги намажете със зехтин.
Завийте всеки в алуминиево фолио и ги поставете да се пекат на 200 градуса във фурната. Дали са готови бихте могли да проверите с клечка за зъби.
Извадете ги и срежете капачетата им, които не бива да бъдат по-дебели от 1/2 см. Издълбайте ги с помощта на чаена лъжичка, като оставите малко от "месото" по стените им, около 1/2 см. Размесете с вилица издълбаната част, като добавите малко зехтин (може и сметана) и пресования чесън. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте. Напълнете картофите с получената смес.
Настържете кашкавал на едро ренде и поръсете отгоре картофите. Допечете ги докато получат златист цвят.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари