
800 гр. варени картофи
1 стрък праз
300 гр. маслини
400 гр. извара
2 яйца
100 мл кисело мляко
сол и черен пипер по желание
100 гр. кашкавал
Нарежете праза и го поставете в тиган да се запържи, докато омекне.
В дълбок съд настържете картофите, предварително напълно охладени, и ги смесете с изварата и нарязаните маслини. Добавете запържения праз. Посолете на вкус, добавете по желание черен пипер и разбъркайте.
Отделно разбийте яйцата с киселото мляко и ги объркайте в сместа с картофите.
Сложете всичко в намазнена тавичка и изравнете. Отгоре настържете кашкавала.
Печете в предварително загрята фурна на около 200 градуса за 15-тина минути (зависи от фурната), т.е. докато се запекат разбитите яйца в сместа и кашкавалът отгоре се разтопи.