Необорими продукти:
4 яйца
150 грама захар
1 опаковка ванилова захар
кората на 1 лимон
120 грама кисело мляко
120 милилитра растително масло
70 грама нишесте (брашно)
220-240 грама брашно
1,5 чаена лъжичка бакпулвер
400 грама конфитюр или сладко по избор
Начин на приготвяне:
Счупете яйцата в купа и добавете обикновената и ваниловата захар. С миксер разбийте, докато удвоят обема си.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и нишестето и след това на порции прибавете при яйчната смес. Бъркайте до получаване на еднородна смес.
Вземете правоъгълна форма за печене с размери 20 на 30 сантиметра и покрийте с хартия. Смесете тесто в нея и заравнете.
Включете фурната на 180 градуса и като загрее- сложете формата. Печете за 25030 минути или докато клечка, с която пробвате, започне да излиза суха. Когато това стане, извадете и оставете да се охлади напълно.
Щом това стане, махнете формата и отстранете хартията. С нож изрежете стърчащите краища на десерта, но не ги изхвърляйте. След това срежете блата на две през средата.
Вземете сладкото, сложете в купа и разбъркайте. След това намажете половината на единия блат. Покрийте с втората платка и намажете останалото сладко.
Сложете изрезките в купата на блендер и смелете. Поръсете равномерно над сладкото и след това нарежете. Разпределете в чинии за сервиране и поднесете.