Трислойната торта , която често се нарича "умна", напълно отговаря на името си. Необходимо е само да замесите тестото правилно, а в процеса на печене самото то ще бъде разделено на суфле, крем и бисквитена торта.
За готвене ще ви трябват шест съставки, които със сигурност може да намерите във вашата кухня. Най-обикновените продукти сред печивата ще се превърнат в деликатен, вкусен десерт .
Съставките
Пшенично брашно 130 g
Яйцето 4 бр
прясно мляко 500 мл
захар 150 g
Ванилия 15 g
масло 150 g
подготовка
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте жълтъците със захарта и ваниловата захар, добавете 125 г масло и разбийте отново. След това изсипете на малки порции брашно.
Разбийте белтъците стабилно. Добавете белтъците към тестото и бавно го разбъркайте, повдигайки лъжицата отдолу нагоре.
Намазнете съда за печене с останалото масло, сложете тестото. Печете 45 минути на 180 градуса.
Можете да поръсите готовата торта с пудра захар, да гарнирате с шоколадови или кокосови стърготии, плодове. Не забравяйте да опитате сами да изпечете умната торта и препоръчайте рецептата на приятелите си!