Това е най-добрата сладоледена торта , която е направена от правилните съставки, има млечен вкус, освежава и е много вкусна.
Ако ви се яде нещо леко и сладичко, а нямате нищо вкъщи и не ви се излиза до магазина, направете тази супер бърза сладоледена торта и се насладете на вкуса й. Ето какво ви трябва:
Бърза сладоледена торта
Продукти:
- 600 мл прясно мляко
- 3 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици нишесте
- 1 пак.ванилова захар (10 г)
- 300 мл сладкарска сметана
- 100 г пудра захар
- бисквити по избор (маслени или обикновени)
- малко мляко за потапяне на бисквитите
- настърган шоколад за украса
Приготвяне:
Към млякото се добавят захарта, ваниловата захар и нишестето, след което се разбърква добре, за да няма бучки. Оставете да заври на умерена температура и бъркайте непрекъснато, докато достигне желаната консистенция.
Изсипете сварения крем в друг съд, за да изстине по-лесно и го покрийте с прозрачно фолио, за да не хваща коричка. Когато изстине до стайна температура, започваме с приготвянето на крема.
Изсипете студената сладкарска сметана в дълбока купа и я разбийте с миксер до получаване на гъст сняг. Ако не ви е достатъчно сладко, добавете супена лъжица-две пудра захар, докато разбивате. Охладения крем разбийте на пяна с миксер.
Добавете половината от разбитата сметана към крема, след което ги разбийте заедно с миксер, за да се смесят. След това цялата смес се изсипва в останалата разбита сметана (втората половина), но този път не се разбива с миксер, а с лъжица или шпатула.
Кремът трябва да е гладък и копринен, но и пенлив и ефирен. Съединете двете смеси с бавни движения. След това в средно голяма дълбока купа се нареждат на дъното за кратко напоени с мляко бисквити.
Върху бисквитите се разпределя равномерно една трета от крема, заравнява се, след което се нарежда втори ред бисквити, също за кратко напоени с мляко. Повтаряйте процеса до изчерпване на материала.
Трябва да се получат три реда бисквити и три реда крем. Завършете с крем и отгоре поръсете с настърган шоколад. Охладете тортата добре в хладилник за 5-6 часа преди сервиране.
Ако поставите десерта във фризера за няколко часа, получавате перфектната лятна сладоледена торта !