БЪРЗА ЛЯТНА ТОРТА с вкус на сладолед! Млечен крем и нежни бисквитки - ох, толкова е вкусна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БЪРЗА ЛЯТНА ТОРТА с вкус на сладолед! Млечен крем и нежни бисквитки - ох, толкова е вкусна:
БЪРЗА ЛЯТНА ТОРТА с вкус на сладолед! Млечен крем и нежни бисквитки - ох, толкова е вкусна:
25648
БЪРЗА ЛЯТНА ТОРТА с вкус на сладолед! Млечен крем и нежни бисквитки - ох, толкова е вкусна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-добрата сладоледена торта , която е направена от правилните съставки, има млечен вкус, освежава и е много вкусна.

Ако ви се яде нещо леко и сладичко, а нямате нищо вкъщи и не ви се излиза до магазина, направете тази супер бърза сладоледена торта и се насладете на вкуса й. Ето какво ви трябва:

лесна лятна торта

Бърза сладоледена торта

Продукти: 

  • 600 мл прясно мляко
  • 3 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици нишесте
  • 1 пак.ванилова захар (10 г)
  • 300 мл сладкарска сметана
  • 100 г пудра захар
  • бисквити по избор (маслени или обикновени)
  • малко мляко за потапяне на бисквитите
  • настърган шоколад за украса

Приготвяне: 

Към млякото се добавят захарта, ваниловата захар и нишестето, след което се разбърква добре, за да няма бучки. Оставете да заври на умерена температура и бъркайте непрекъснато, докато достигне желаната консистенция.

съставки за крем

варен крем

Изсипете сварения крем в друг съд, за да изстине по-лесно и го покрийте с прозрачно фолио, за да не хваща коричка. Когато изстине до стайна температура, започваме с приготвянето на крема.

ванилов крем

Изсипете студената сладкарска сметана в дълбока купа и я разбийте с миксер до получаване на гъст сняг. Ако не ви е достатъчно сладко, добавете супена лъжица-две пудра захар, докато разбивате. Охладения крем разбийте на пяна с миксер.

Добавете половината от разбитата сметана към крема, след което ги разбийте заедно с миксер, за да се смесят. След това цялата смес се изсипва в останалата разбита сметана (втората половина), но този път не се разбива с миксер, а с лъжица или шпатула.

сметана в крема

гъст ванилов крем

Кремът трябва да е гладък и копринен, но и пенлив и ефирен. Съединете двете смеси с бавни движения. След това в средно голяма дълбока купа се нареждат на дъното за кратко напоени с мляко бисквити.

бисквити за торта

бисквитена торта редене

Върху бисквитите се разпределя равномерно една трета от крема, заравнява се, след което се нарежда втори ред бисквити, също за кратко напоени с мляко. Повтаряйте процеса до изчерпване на материала.

Трябва да се получат три реда бисквити и три реда крем. Завършете с крем и отгоре поръсете с настърган шоколад. Охладете тортата добре в хладилник за 5-6 часа преди сервиране. 

сладоледена торта

Ако поставите десерта във фризера за няколко часа, получавате перфектната лятна сладоледена торта !

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft