Бърза лятна фритата с тиквички
6 Август 2014
32189
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Тиквичките се нарязват на кубчета, морковите се настъргват, а чесънът се реже ситно. Яйцата се разбиват с вилица или тел.
2. Тавата, в което ще печете фритатата, се покрива с хартия за печене (диаметърът е около 30 см). Хартията на дъното се намазва с олио и отгоре се поръсва с част от галетата.
3. Смесват се яйцата с нарязаните зеленчуци и се добавят подправките и магданозът. Изсипва се в тавата. Отгоре отново се наръсва с галета.
4. Киселата сметана, яйцето и настърганото сирене се смесват и изливат внимателно върху фритатата, а отгоре се подреждат нарязаните на половинки чери домати.
5. Пече се на 200 градуса около 20-25 минути, зависи от фурната.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари