Бърза мачкана баница
5 Юни 2015
64408
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбиват се яйцата с бакпулвера, след това се добавят и останалите продукти. Всичко се разбърква добре. Вземат се една по една корите, леко се намачкват като топка и се редят една до друга в леко намаслена тава. Обикновено са 9 или 10 топки на ред. След като се запълни първият ред топки, се залива с половината от яйчената смес, като се внимава да се залеят хубаво корите. След това се прави втори ред топки и отново се залива с яйчената смес. Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се изпече хубаво, се обръща върху буркани или панички, за да запази обема си, а и така изтича и излишната мазнина. Много е вкусна, не изсъхва бързо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари