Това е една страхотна рецепта за студените зимни дни. Пилешката супа е една от най-популярните и най-обичани супи в целия свят.
Продукти:
3 обезкостени пилешки бутчета без кожа
Сол
1 и 1/2 с.л. шарена сол
2 с.л. фъстъчено масло
2 скилидки чесън
1 лютива чушка
1 глава китайско зеле (нарязано на малки парченца)
1 морков, обелен и настърган
1/4 чаша мирин
1/4 чаша соев сос
3 чаши пилешки бульон
1/2 чаша нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на малко парченца и ги овкусете със сол и шарена сол. Сложете голям дълбок тиган на средно висока и добавете фастъченото масло. Когато маслото се нагорещи, добавете скилидките чесън и лютивата чушка и ги запържете докато придобият коричка. След това извадете чесъна и чушката от тигана, като оставите овкусилото се масло. След това добавете пилшките парченца и ги запържете до придобиване на златиста коричка. След това добавете зелето и моркова в тигана и запържете за още една минута.
След това добавете мирина и варете в продължение на 30 секунди. След това добавяте соевия сос и пилешкия бульон и ги затопляте. Разлейте супата в големи купи и добавете ситно нарязан магданоз към нея.