Имате ли и ястие, което семейството ви е готово да яде за обяд и за вечеря винаги? В моя случай това е пицата. Научих се как да я правя както с тесто, така и с хляб . Не можете да разберете разликата във вкуса. В крайна сметка само една бърза пица в тиган може да бъде по-добра от обикновената пица .
Най-добрата закуска за моите ученици е бърза пица с шунка и кашкавал.
Съставки
шунка 80 g
кашкавал 100 g
Яйце 4 бр
Мляко 50 мл
Домат 1 бр
Кетчуп 1 супена лъжица
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Зелен лук на вкус
Подготовка
Разбийте яйцата в дълбока купа, подправете със сол и черен пипер. Налейте мляко и разбийте всичко. Нарежете питката на филийки. Те трябва да се поберат в тигана.
Нарежете колбаса и домата на тънки филийки, ние често я правим с кренвирши или шунка в зависимост какво има в хладилника. Загрейте олио в тиган. След това потопете филийките в яйчената смес, поставете в тигана.
Отгоре изсипете останалата яйчена маса. Покрийте с капак. Печете на слаб огън до златисто кафяво. След това го обърнете, намажете с кетчуп.
Върху филийките поставете колбасът с домати, поръсете всичко с накълцани подправки, настърган кашкавал и всичко каквото ви се иска да има като плънка на пицата. Поставете обратно капака върху съда. Гответе, докато кашкавалът се разтопи.
По принцип бързата пица отнема не повече от 15 минути, за да се приготви. През това време децата ми имат време да оправят леглото и да се облекат. Винаги имам съставките за това ястие в моя хладилник. И ако искам да изненадам семейството си, добавям нещо екстравагантно: прошуто или маслини. Оказва се страхотно!