500 гр. кори за баница
200 мл. олио
100 гр. хлебни трохи
50 гр. сусам
Плънка:
500-600 гр. пюре от тиква
1 ванилия
малко орехи и пудра захар за поръсване
Тиквата, която предварително сме сварили, се пасира и ако няма необходимата сладост, се добавя захар на вкус. В пюрето се добавят подправки по желание - ванилия, канела, малко счукани орехи.
Поръсете корите с олио и със смес от сусам и галета и ги редете една върху друга. Повторете цялата процедура с трите кори, като в края на последната кора поставите от плънката от тиква. Навийте корите на руло.
Намажете рулата със силиконова четка с олио и ги нарежете на парчета. Подредете ги в намазнена тава и печете на 200 градуса около половин час. Охладените рула поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит !!!