Маргарита Димитрова изпрати за 24chasa.bg вкусна рецепта за пълнено кюфте със зеленчуци и кашкавалена коричка.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
1 кг кайма, 1 глава кромид лук, 2яйца, сол на вкус, черен пипер, кимион, чубрица
За плънката: грах, моркови, царевица, кашкавал, суха подправка по желание
За поръсване: кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Омесваме каймата с посочените добавки. Вземаме алуминиева форма с диаметър 20 см и я намазваме с олио.
Слагаме върху нея сварения грах, нарязаните на кубчета сварени моркови, царевицата и парченца кашкавал. (Не посочвам количеството на плънката, нека да е по ваша преценка.)
Поръсваме с любима подправка. Отгоре разстиламе останалата за дадената порция кайма така, че да се вижда част от зеленчуците.
Печем кюфтетата на 200 градуса и малко преди пълната им готовност ги поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме отново във фурната до неговото стопяване. Консумираме топли.