Веднага след като пазарите и супермаркетите бяха препълнени с любимите на всички тиквички с огромно желание искаме да споделим с вас интересни рецепти с тези зелени красоти за вечеря или пък обяд. Тиквичките могат да се използват за приготвянето на основни ястия или пък да ги добавите към яхниите, супите и омлетите, да си ги изпържите на тигана, да си ги напълните или пък да ги приготвите на скара. Във всеки случай този продукт идеално разкрива вкусовите си качества.
Този път ще ви кажем как и как можете да си напълните тиквичките, така че те да заслужат централното място на вашата празнична трапеза. Тези тиквички ще завладеят сърцето ти.
Съставките
тиквички 1 кг
Пилешко филе 300 g
чушка 1 бр.
лук 1 бр.
моркови 1 бр.
кашкавал 50 грама
Доматено пюре 2,5 супени лъжици
магданоз
сол на вкус
къри на вкус
Червен пипер на вкус
сметана 250мл
Подготовка
Измийте и нарежете пилето. Запържете го в тиган с олио, до полуготови състояние.Рендосайте морковите и добавете в тигана, сед това направете същото и с нарязания лук. Нарежете чушката и я прибавете.
Когато зеленчуците станат меки добавете и доматено пюре в тигана. Смесете внимателно всички съставки.
Разбъркайте пилето със зеленчуци на слаб огън за 5 минути, след това добавете подправките, солта, кърито, червения пипер и разбъркайте всички съставки. Извадете тигана от огъня.
Измийте и като отрежете върховете, нарежете тиквичките на 3 части (броят на парчетата зависи от размера на продукта). Използвайки чаена лъжичка, за да извадите вътрешността на тиквичките, за да получите "чашки", които да напълните.
Запържете долната и горната част на "чашите" в тигана.
В дълбока купа смесете сметаната със солта и доматеното пюре. Поставете тиквичките в тавичката, напълнете ги с пилето и зеленчуци, поръсете с настъргания кашкавал и ги залейте със сметановия сос
Изпратете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
От останалата част от тиквички можете да приготвите вкусни кюфтета. Не забравяйте да споделите тази интересна рецепта с приятелите си!