ЕКСПРЕСНА сладоледена торта с ягоди, шоколад и бисквитки! Хрупкава и нежна комбинация за 100% наслада:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЕКСПРЕСНА сладоледена торта с ягоди, шоколад и бисквитки! Хрупкава и нежна комбинация за 100% наслада:
ЕКСПРЕСНА сладоледена торта с ягоди, шоколад и бисквитки! Хрупкава и нежна комбинация за 100%...
3332
ЕКСПРЕСНА сладоледена торта с ягоди, шоколад и бисквитки! Хрупкава и нежна комбинация за 100% наслада:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на тази сладоледена торта с ягоди и шоколад е много лесно и бързо, без печене. Вместо ягоди можете да използвате всякакви сезонни плодове. Просто охладете добре сладоледения сладкиш  и се насладете на вкуса му!

Бърза сладоледена торта с ягоди

Продукти:

1 литър прясно мляко

3 пудинга с вкус на ванилия

300 г бисквити

9 супени лъжици захар

150 г масло или маргарин

200 г бял шоколад

500 г ягоди или друг плод

сокът от 1 лимон (по желание)

За глазурата:

150 г черен шоколад

150 г сладкарска сметана или 200 г разбита сметана според инструкциите или 200 мл сладка сметана и 6 ягоди за декорация

Използва се форма или тава с размери 30х20 см

Начин на приготвяне:

Отделете малко мляко и смесете в него девет супени лъжици захар и пудинга на прах, така че да няма бучки. Сложете останалото мляко на огъня.

Когато заври, добавете разбития пудинг и варете на слаб огън при непрекъснато бъркане. В горещия пудинг сложете 150 г масло или маргарин, разбъркайте добре, докато се разтопи и поеме от крема.

След това добавете 200 г нарязан бял шоколад, след което разбъркайте добре, докато се разтопи и смеси.

Докато пудингът е още горещ, се добавят 300 г натрошени бисквити. Можете да използвате всякакви бисквитки (или бишкоти). След като разбъркате добре сместа, я оставете да изстине.

Измийте половин килограм ягоди, почистете ги от дръжките и ги нарежете на ивици, след което ги полейте с лимонов сок, за да не потъмнеят. След това ги извадете с решетъчна лъжица (за да изцедите сока, който са отделили), и ги сложете в сместа от пудинг и бисквитки. Разбъркайте.

Изсипете сместа във форма 30х20 см, предварително покрита с прозрачно фолио. Оставете тортата в хладилник поне за няколко часа или за една нощ, за да стегне добре (или във фризера за един час).

Глазура: Нарежете на ситно 150 тъмен шоколад и залейте с гореща сметана. Разбъркайте, докато се разтопи и комбинира. Залейте тортата с глазурата и украсете с ягоди. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft