Мойте Рецепти
250 гр. обикновено брашно
250 гр. пълнозърнесто брашно
400 мл кисело мляко
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода за хляб
Изключително лесно за приготвяне, това топло домашно хлебче перфектно ще замести пълноценната закуска на вашето семейство. Нищо не може да замени мириса на прясно изпечен хляб в кухнята - уверете се сами!
1. Смесете двата вида брашно със солта и содата бикарбонат.
2. Добавете киселото мляко и омесете хлебчето.
3. Оформете тестото във формата на топка с намазнени ръце и го преместете в набрашнена тавичка/форма за печене.
4. Отгоре кръцнете с ножица или нож под формата на X и печете във фурна, загрята на 200 градуса, около 40 минути.
Насладете се на вкуса на прясно изпечено и ароматно домашно хлебче!
Забележка:
Може да приготвите питката и изцяло с обикновено бяло брашно - така ще стане по-пухкава и въздушна.