Бърза спаначена баница със сирене - няма човек, който да откаже такъв обяд!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза спаначена баница със сирене - няма човек, който да откаже такъв обяд!
Бърза спаначена баница със сирене - няма човек, който да откаже такъв обяд!
2255
Бърза спаначена баница със сирене - няма човек, който да откаже такъв обяд!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Комбинацията от бутер тесто, млад спанак и сирене няма как да не е сполучлива! В сезона на зелените зеленчуци и пресните подправки сме, така че не пропускайте тази Бърза спаначена баница със сирене . Ако ви се хапва нещо бързо и лесно за обяд, следвайте рецептата по-долу, която се приготвя само за половин час и ще предизвика усмивка на лицата на любимите ви хора!

Бърза спаначена баница със сирене

Продукти:

  • 1 опаковка готово бутер тесто
  • 500 г спанак
  • 200 г крема сирене
  • 100 г краве сирене 
  • 100 г настъргана гауда
  • 2 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • Зехтин
  • Сусам
  • Жълтък + лъжица заквасена сметана

Приготвяне:

Пресният спанак се бланшира за кратко.

След това го охладете и го накълцайте на ситно.

Накълцаният на ситно чесън се запържва в малко зехтин, след което се добавя спанакът. Разбъркайте за кратко и подправете на вкус.

Махнете спанака от котлона и го оставете да изстине. Добавете крема сирене, настъргано краве сирене, гауда и яйце и направете компактна смес.

Готовото бутер тесто се разделя на две. Изтънете леко двете половинки с точилка, така че да придобият размерите на тавата, в която ще печете. Поставете вътре първото тесто, леко притиснете краищата нагоре, за да се оформи тънък борд по стените на тавата. Напълнете тестото със сместа от спанак и сирене, а отгоре поставете втората кора. С вилица прищипете краищата на двете кори, за да не се разтворят при печене.

По желание може да оформите баницата и по друг начин: Разтворете кората, напълнете я с плънката и навийте на руло. Нарежете рулото на парчета с дебелина 2-3 пръста и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Накрая смесете жълтъка и сметаната и намажете баницата. По желание се поръсва със сусам.

Пече се половин час в загрята на 200 градуса фурна или до зачервяване.

бутер баница със спанак

Сервирайте горещ или студен с любимата си пролетна салата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft