Замесва се тесто от продуктите (без праза и маргарина) и без да втасва се разделя на 1 голяма и 1 малка топка. По-голямата топка се разточва на голяма кора и се нарязва на 4 ленти. Лентите се мажат с маргарин, след което се поставят една върху друга и заедно се навиват на руло. Поставят се в хладилника за около половин час.
С малката топка тесто се постъпва по същия начин.
Голямата топка се изважда от хладилника и вътре се слага малката топка тесто. Тавичка с диаметър 32 см се намазва с маргарин и първата топка се разточва на кора по-голяма от тавата, след което се поставя вътре, така че краищата й да висят отвън. Покрива се с плънката от запържен и овкусен по желание праз. След това се взима втората топка от хладилника също се разточва, но на по-малка кора, след което се поставя върху плънката, а краищата на долната кора се навиват навътре. Пече се в загрята фурна до зачервяване.
Бърза точена баница с праз
13 Ноември 2014
11670
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари