Бърза точена баница с праз

вход през zajenata.bg
Бърза точена баница с праз
admin
Добавена от: admin
11670
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1/2 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
хладка вода колкото е необходимо, за да се замеси тестото
1 кофичка маргарин
5 стръка запържен праз

Замесва се тесто от продуктите (без праза и маргарина) и без да втасва се разделя на 1 голяма и 1 малка топка. По-голямата топка се разточва на голяма кора и се нарязва на 4 ленти. Лентите се мажат с маргарин, след което се поставят една върху друга и заедно се навиват на руло. Поставят се в хладилника за около половин час. 
С малката топка тесто се постъпва по същия начин. 
Голямата топка се изважда от хладилника и вътре се слага малката топка тесто. Тавичка с диаметър 32 см се намазва с маргарин и първата топка се разточва на кора по-голяма от  тавата, след което се поставя вътре, така че краищата й да висят отвън. Покрива се с плънката от запържен и овкусен по желание праз. След това се взима втората топка от хладилника също се разточва, но на по-малка кора, след което се поставя върху плънката, а краищата на долната кора се навиват навътре. Пече се в загрята фурна до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft