
съставки:
2 кг чушки
2 кг домати
1 кг краставици
1 кг моркови
1 кг карфиол
1 кг лук
10 скилидки чесън
Състав за марината:
5 дафинови листа
10 грама черен пипер
1 л. слънчогледово олио
2 бутилки по 700мл оцет
2 пакета захар по 500гр
6 супени лъжици сол
Получаване
Измийте всички зеленчуци. Чушките, доматите, краставиците, накълцайте лука, нарежете морковите, нарежете чесъна. Сложете в дълбока купа. Нарежете зелето на съцветия, бланширайте във вряла вода в продължение на 3 минути, след това хвърлете в гевгир и добавете към останалата част от зеленчуците.
Поръсете зеленчуците с 2 супени лъжици сол, разбъркайте, оставете за един час.
В отделна купа смесете всички съставки за марината (сол), поставете върху огъня докато заври. Налейте след това марината върху зеленчуците.
Стерилизирайте и обърнете бурканите