Бърза шоколадова Панакота с вкус на италианско лято
28 Юли 2015
5665
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 мл млечна сметана
200 мл шоколадово мляко
50 гр. захар
150 гр. шоколад за готвене
10 гр. желатин
Сладката сметана, шоколадовото мляко (може и обикновено мляко, но с добавена захар), захарта (на вкус) и шоколада се слагат на огъня да кипнат. Отделно пакетчето желатин се накисва в 50 мл вода около 10 мин. След като хубаво се разтопи шоколадът, сместа се маха от огъня и вътре се прибавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Сместа веднага се поставя във формички. Първо се оставят на стайна температура, докато изстинат съвсем, а след това се пъхат в хладилник 3-4 часа. Изваждат се от формичките и се поднасят залети с плодов сос или течен шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари