Загрейте фурната на 130 градуса. Намажете форма за тортата с масло, след това покрийте с хартия за печене.
Нарежете шоколада и го разтопете на водна баня. Преди съвсем да се стопи, добавете и маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато напълно се разтопи и сместа стане гладка и лъскава.
Отделете жълтъците от белтъците и в подходящ съд разбийте жълтъците, докато поучите гладка пяна. След това в тях добавете сместа от шоколад и масло и разбъркайте.
В друга купа разбийте на сняг белтъците и постепенно ги добавете в предварително приготвената смес като бъркате внимателно, докато сместа стане напълно гладка.
Изсипете сместа в предварително подготвената форма за печене и покрийте с фолио. Формата поставете в по-голям съд за печене, който напълнете с топла вода, така че да покрие формата до половината.
Печете 25 минути. Вътрешността на тортата ще бъде мека, а отвън ще бъде хрупкава.
След изпичане оставете тортата да се охлади и поръсете с пудра захар. Можете да поднесете с пресни ягоди или плодове по желание.