Бърза яхния по турски - сгрява душата и приятно се разлива по небцето! Няма такава вкусотия:
23 Април 2024
3495
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Горещата яхния, която се приготвя за 15 минути, е идеалното ястие за онзи момент, когато трябва да сготвите нещо за кратко време.
Турските ястия ни изумяват отново и отново, защото са толкова вкусни и се приготвят без месо. Такъв е случаят с тази бърза Турска яхния , за която ще споделим рецептата с вас.
Бърза турска яхния
Продукти:
- Нахут;
- 1 голяма глава лук;
- 1 люта чушка;
- малко кисело мляко;
- 200 милилитра доматен сок;
- Вода;
- Олио;
- Подправки (чесън и пресен джинджифил, сол, черен пипер, кимион, куркума, червен пипер).
Приготвяне:
В малко олио задушете лука, който предварително сте нарязали.
Добавете лют пипер, след това добавете настърган джинджифил и чесън. Добавете подправките и доматения сок. След това в блендер сложете вода, заквасена сметана или кисело мляко и предварително накиснатия нахут.
Пасирайте съставките, след което ги добавете към продуктите в тенджерата. Добавете 1 чаша цял нахут, който сте накиснали във вода и измили.
Вари се около 15 минути, нарязва се пресен магданоз, поръсва се отгоре и готово!
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари