Бързата и лесна туршия в тенджера на баба Петрана от Овчарци
17 Ноември 2021
44667
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
- моркови - 1/2 кг
- карфиол - 1/2
- глава целина - 1/4
- чушки камби - 5 бр.
- корнишони - 10 бр.
- морска сол - 1 ч.л.
- захар - 1 с.л.
- олио - 1/2 ч.ч.
- оцет - 1 ч.ч.
- вода - 4 ч.ч.
- дафинов лист - 4 бр.
- бахар - 10 зрънца
Начин на приготвяне:
- Нарязваме морковите и корнишоните на колелца, а камбите - на едро.
- Разчупваме карфиола на розички. Нарязваме целината на дребно.
Сипваме водата, олиото, оцета, солта и захарта в тенджера.
Добавяме дафиновия лист и бахара. Кипваме и изсипваме вътре морковите. След 2 минути добавяме карфиола.
След още 2 минути добавяме целината и камбите.
Оставяме така 3-4 минути и добавяме корнишоните.
Изключваме котлона. След 1 минута отместваме от котлона. Оставяме да се охлади. Съхраняваме на леко хладно място, но не в хладилник.
Консумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари