Меки, ароматни и пълни с вкусно домашно сладко! Такива са Бързите бабини курабии със сладко и гореща вода , които ще ви припомним днес. Със сигурност сте ги опитвали в детството и нищо не може да се сравни с пръхкавия им и нежен вкус.
Бързи бабини курабии със сладко и гореща вода
Продукти (измерени с малка чаена чаша от 120 ml):
- 1 пакетче ванилова захар (8 гр.)
- 1 чаена чаша гореща вода (120 мл)
- 1 чаена чаша олио (120 мл)
- 280 гр. брашно
- 1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
За плънката:
- 50 гр. сладко по избор
- 100 гр. пудра захар - за овалване
Пекат се на 200 градуса, 15 мин.
Приготвяне:
1. Смесете вряща вода, олио и ванилова захар в дълбока купа.
2. Изсипете половината от брашното и разбъркайте с лъжица.
3. Постепенно добавете останалото брашно и месете на ръка, докато получите фино, меко тесто, което не лепне и лесно се оформя.
4. Късайте топчета от тестото, сплескайте ги в дланта си и ги напълнете с малка лъжичка от сладкото (трябва да е по-гъсто, вместо сладко може да използвате локум или мармалад).
5. Отново ги затворете и оформете топчета, след което ги наредете в тава, застлана с хартия за печене.
6. Печете ги в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
7. Докато са горещи сладките се овалват в пудра захар.
Да ви е сладко!