Размразеното вече тесто се оформя на малки топчета с големина на юмруче. Разточват се или се разтягат с ръце до кора с дебелина 0,5 см.
Във всяко от тях слагаме в едната половина смес от разбитите яйца и сиренето. Половината кашкавал се нарязва на тънки правоъгълничета и се слагат по две парченца във всяка баничка при сиренето. Завиват се с другата половина от тестото и се притиска с пръсти, за да се залепи хубаво.
Баничките се нареждат в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват с останалата част от кашкавала, предварително настърган на едро ренде. Пекат се на умерена фурна, като тавата се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори кашкавалът.
Когато са почти готови, отстраняваме фолиото и печем до златист цвят.
Автор:
Ирина Андреева, Тетевен