Бързи и вкусни тиквички за нула време

вход през zajenata.bg
За Жената
Бързи и вкусни тиквички за нула време
14257
Снимков материал: pixabay.com
Бързи и вкусни тиквички за нула време

Повечето рецепти за тиквички са предназначени да нахранят семейство бързо и удовлетворяващо. Задушаваме цели казани със зеленчуци или прекарваме дни в кухнята, за да приготвим за зимата, някои от които ще останат недокоснати. Ами почивката? В горещите летни дни искате да се отпуснете и да седнете с приятели на по ледена чаша бира. И така, какво общо има това с тиквичките, панирани със сирене ?

Когато ги опитате, въпросът ще изчезне сам. Сочните парчета зеленчуци, скрити под хрупкава коричка от сирене , са идеални за бира. Изберете млади и не прекалено големи тиквички. Няколко от любимите ви подправки ще добавят жар към вашето предястие. Предлагам ви два метода за готвене наведнъж: дълбоко пържени и във фурната. Изберете този, който е по -близо до вас и продължете!

 

    Съставки

Тиквички 2 бр.

Сирене сулгуни 250 гр

Яйце 4бр

Галета 1 плик

Пшенично брашно 2 супени лъжици

Чесън 1 скилидка

Куркума 1 ч.ч

Италиански билки 1 ч.ч

Слънчогледово олио 

Сол на вкус

Смлян червен пипер на вкус

 

Подготовка

Настържете сиренето на едро ренде, добавете яйцата и разбийте сместа с потопяем пасатор до гладкост. Добавете куркума, черен пипер и подправките, изстискайте чесъна и разбъркайте. 


Измийте тиквичките и ги нарежете на продълговати парчета с дебелина 1,5–2 см. Поставете ги в дълбок съд, посолете и разбъркайте добре с ръце.


Оставете тиквичките за 5 минути, след това добавете брашното, покрийте и разклатете добре, за да се разпредели брашното равномерно.


Потопете всяко парче зеленчук първо в сместа, след това в галетата. Потопете част от тиквичките във врящо олио и запържете до златисто кафяво. 


Поставете другата половина върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия и печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, до същото златисто 

Опитайте и двете с различни сосове. Определено никога не сте яли такава вкусотия, пасва идеалноза бира . Между другото, чудесен заместител на пилешки хапки, ако сте вегетарианец. Вкусно, удовлетворяващо и необичайно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft