Повечето рецепти за тиквички са предназначени да нахранят семейство бързо и удовлетворяващо. Задушаваме цели казани със зеленчуци или прекарваме дни в кухнята, за да приготвим за зимата, някои от които ще останат недокоснати. Ами почивката? В горещите летни дни искате да се отпуснете и да седнете с приятели на по ледена чаша бира. И така, какво общо има това с тиквичките, панирани със сирене ?
Когато ги опитате, въпросът ще изчезне сам. Сочните парчета зеленчуци, скрити под хрупкава коричка от сирене , са идеални за бира. Изберете млади и не прекалено големи тиквички. Няколко от любимите ви подправки ще добавят жар към вашето предястие. Предлагам ви два метода за готвене наведнъж: дълбоко пържени и във фурната. Изберете този, който е по -близо до вас и продължете!
Съставки
Тиквички 2 бр.
Сирене сулгуни 250 гр
Яйце 4бр
Галета 1 плик
Пшенично брашно 2 супени лъжици
Чесън 1 скилидка
Куркума 1 ч.ч
Италиански билки 1 ч.ч
Слънчогледово олио
Сол на вкус
Смлян червен пипер на вкус
Подготовка
Настържете сиренето на едро ренде, добавете яйцата и разбийте сместа с потопяем пасатор до гладкост. Добавете куркума, черен пипер и подправките, изстискайте чесъна и разбъркайте.
Измийте тиквичките и ги нарежете на продълговати парчета с дебелина 1,5–2 см. Поставете ги в дълбок съд, посолете и разбъркайте добре с ръце.
Оставете тиквичките за 5 минути, след това добавете брашното, покрийте и разклатете добре, за да се разпредели брашното равномерно.
Потопете всяко парче зеленчук първо в сместа, след това в галетата. Потопете част от тиквичките във врящо олио и запържете до златисто кафяво.
Поставете другата половина върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия и печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, до същото златисто
Опитайте и двете с различни сосове. Определено никога не сте яли такава вкусотия, пасва идеалноза бира . Между другото, чудесен заместител на пилешки хапки, ако сте вегетарианец. Вкусно, удовлетворяващо и необичайно!