Бързи и лесни бананови банички
1 Февруари 2015
11662
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. бутер тесто (достатъчно за около 8 банички)
2 банана (по-големи)
1 жълтък
масло (за намазване на баничките)
масло или олио (за намазване на тавата)
Обелете бананите и ги нарежете на тънки филийки Тестото се нарязва на 8 парчета. Не е необходимо да го разточвате, просто разрежете всеки правоъгълник на още 4 (или повече части, в зависимост от големината на баничките, която желаете). Сложете в единия край на всеки правоъгълник 4-5 бананчета. Покрийте с другата част от тестото и добре запечатайте ръбчетата. Намажете всяка баничка с разбит жълтък. Печете в загрята фурна до готовност. Готовите банички намажете с малко масло. Поднесете ги топли или студени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари