Чашата е от 200 мл.
От продуктите омесете малко по-твърдо тесто, покрийте го и го оставете да почине.
През това време нарежете ситно праза, посолете и оставете да престои, за да пусне сока си. Изстискайте го, осолете на вкус, добавете черен пипер и олио.
Разделете тестото на 6 равни части. От всяка част разточете колкото можете по-тънка кора. Намажете кората с малко олио, а отгоре поставете от плънката с праз. Направете един разрез от средата на тестото навън. Започнете да сгъвате (виж допълнителните снимки).
Така се процедира с всички кори. Сложете на огъня тиган, в който сте сложили малко олио, и оставете да се загрее добре. След това изпържете баничките до зачервяване от двете страни.
Покрийте ги, докато изстинат, след което зарадвайте семейството си с хубавата закуска!
СЪВЕТ: плънката може да бъде и по Ваше желание - сирене, извара, кайма и пр.