Ако след почивните дни в къщата няма останали яйца, а семейството иска палачинки за закуска, направете тези палачинки с ябълки и канела. Само две размахвания- и нежното тесто е готово. Вие ще заобичате тази проста рецепта още от първата хапка, а да не говорим, че е изключително диетична!
В състава на деликатните ябълкови палачинки добавихме и натурален подсладител - стевия . Вместо това можете да вземете всеки друг подсладител или обикновена захар.
съставки
мляко 250 ml
Газирана вода 100 ml
Пшенично брашно 300 g
ябълка 2 броя
канела 1 ч. Л.
стевия или подсладител на вкус
подготовка
Комбинирайте брашното с млякото и газираното вода и омесете хомогенно тесто. Добавете стевия. Поръсете с канела и разбъркайте.
Загрейте малко растително масло в тиган. Обелете ябълките и ги нарежете на две. Отстранете ядрото и изрежете месото на тънки венчелистчета. Налейте 1/4 тесто в тавата и поставете една четвърт от парчетата ябълка отгоре.
Когато палачинката се оцвети по-долу, обърнете я на другата страна. Използвайте останалото тесто. Сервирайте палачинките горещи, с мед, конфитюр или пудра захар. Можете също да украсите с лъжичка сладолед.
Запазете рецептата за нискокалорична закуска и нахранете здравословно семейството си сутрин. Също така споделете вкусната идея с приятели. Приятно апетит!