Маята се разтваря с малко топло мляко заедно със захарта и малко брашно.
В купа се поставят останалото мляко, олиото, солта, яйцето, разтворената мая и брашното, и се замесва меко и гладко тесто.
От него се оформят топки (около 47-50 бр.) и се поставят върху набрашнен плот. Взема се първото топче, разточва се (разтегля се) малко, след което се оформя на кифличка. По желание в средата може да се сложи и парченце сирене. Готовите кифли се подреждат върху намазнена тава или върху хартия за печене.
След като се приготвят всички кифлички, фурната се включва да се загрее до 200 градуса, а през това време кифличките се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и върху всяка се поставя малко парченце масло.
Пекат се около 20 минути - до зачервяване.
По същия начин могат да се приготвят и постни кифлички - единствено в тестото не се слага яйце и млякото се замества с вода.
Бързи кифлички - без втасване
6 Март 2015
149924
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари