Тази рецепта за кифлички е класика, известна от миналия век. Най-лесният и най-достъпен начин за приготвяне на хрупкава и вкусна закуска. Само с три съставки!
Домашните рогчета са много ронливи. След печене, те могат да бъдат поръсени с пудра захар или намазани с конфитюр или пък течен шоколад
Всякакво сладко, ядки, кондензирано мляко, мармалад, сушени плодове и какво ли още не ще бъдат подходящи като пълнеж ... Между другото, в тестото няма захар, което означава, че пълнежът може да бъде и солен.
СЪСТАВКИ
240 g брашно
100 грама заквасена сметана
125 г масло или маргарин
ПОДГОТОВКА
Охладете маслото и сметаната предварително, трябва да са даже леко замръзнали.
Изсипете брашното в купа и разбъркайте със заквасена сметана и масло, настъргани на грубо ренде.
След определеното време се приготвя тестото и се разделя на 4 части. Всяка ролка се разтяга в слой с дебелина около 1 mm.
Разделете 12 сегмента както е показано ан снимката. Направете малки разфасовки и навийте рулцата. За да не се отпуснат заготовките, навивайте с лек натиск.
Поставете кифличките на пергамента и ги сложете в хладилника за 15 минути. Ако това не се направи, няма да бъдат ронливи.
След това ги изпеете във фурната, предварително загрята до 190 градуса за около 20 минути до златисто кафяво.
Студените рогчета се поръсват с пудра захар. Приятен апетит!
Експериментирайте с плънка и изненадайте роднините си с прости, но много вкусни сладкиши . Вземете тази рецепта и я споделете с приятелите си!