Бързи мекици, които не попиват олио - правя само тях от 6 години и все още са ни любими!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързи мекици, които не попиват олио - правя само тях от 6 години и все още са ни любими!
Бързи мекици, които не попиват олио - правя само тях от 6 години и все още са ни любими!
204922
Бързи мекици, които не попиват олио - правя само тях от 6 години и все още са ни любими!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес имаме за всички любители на тестените закуски рецепта за Бързи мекички, които не попиват олио . У дома се правят през ден, а децата ги обичат и сладки, и солени. Няма по-добра и вкусна закуска или вечеря от тези домашни мекици .

Най-хубавото е, че се приготвят за по-малко от 30 минути. Няма по-бърза рецепта за мекици от тази и ви трябват само 5 съставки! Ето и необходимите продукти за най-лесните мекички :

бързи мекици

Бързи мекици за 30 минути

Продукти:

2 яйца

300 мл кисело мляко

1 чаена лъжичка сол

600 г брашно (аз използвах тип 500)

1 пакетче бакпулвер или 12 гр. 

Начин на приготвяне: 

Пригответе си всички съставки в отделни купи, след което просто ги смесете в по-голяма купа, за да замесите тестото. Първо добавете двете яйца и ги разбийте с тел.

След това добавете 300 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка сол, след което отново разбъркайте добре. Постепенно добавете брашното, смесено с 1 пакетче бакпулвер. Докато добавяте брашното, бъркайте, докато се образува тесто, незалепващо под пръстите ви.

Накрая трябва да се получи тесто, което лесно ще се отделя от съда и не лепне. Прехвърлете готовото тесто върху набрашнена повърхност, след което го разточете на дебелина около 5 мм.

Нарежете тестото на равни вертикални линии, а след това на по-малки хоризонтални, като кубчета. Така нарязаното тесто се оставя да престои 10 минути, а междувременно олиото се слага в тенджера на котлона, за да загрее.

Изпържете мекиците в загрятото олио, колкото се побират в тенджерата, като първо изпържите от едната страна, а след това - от другата.

Пържат се до зачервяване. Извадете готовите мекции в чиния, покрита с домакинска хартия, за да поеме мазнината от пърженето.

мекици в тигана

Поднесете с плънка по желание.

бързи и вкусни мекици

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft