Време е за любимата закуска на всички- палачинките! Днес ще ви предложим един още по- интересен начин да разнообразите традиционните закуски и да зарадвате децата, сигурни сме, че ще ви допаднат доста.
Историята на произхода на палачинките е неясна, но е известно, че в древните славянски времена никое друго ястие не се е ползвало с такова уважение.
Редакторите ни днес ви предлагат да се комбинира традиционното тесто с обичайните екзотични плодове и да се оцени вкусът на палачинките с банани .
съставки
мляко 220 g
Пшенично брашно 100 g
Ванилия 10 g
нишесте 1 супена лъжица
Яйце 1 брой
сол на вкус
захар 2 супени лъжици
масло 2 супени лъжици
банан 2 броя
подготовка
Извадете всички съставки от хладилника и ги оставете да достигнат стайна температура. Разбийте яйцата със сол, една лъжица обикновена захар и ванилия, добавете мляко и разбъркайте отново.
Добавете маслото в тестото, разбъркайте и пристъпете към пърженето. Намажете тигана с масло или олио и налейте малко тесто, като го разпръснете по цялата площ. След това сложете няколко парчета банани, както е показано на снимката, поръсете всичко отгоре със захар. Когато ръбовете са зачервенят, обърнете палачинката и я препечете от другата страна.
След всяка палачинка, тавата трябва да се избърше с кърпа, напоена с масло, така че захарта да не залепне. Това е цялата технология!
Банановата добавка е най-подходяща за палачинки. В самия банан има много захар, плодът е успешно карамелизиран в тиган . Рецептата за палачинки може да бъде променена: първо можете да изсипете тестото в тигана, да изчакате малко, докато едната страна е готова, сложете бананите и налейте друг слой тесто , след това го завъртете. Във всеки случай ще получите перфектната закуска или обилната вечеря Обичате ли палачинки толкова, колкото и ние?