Картофено пюре, с кожата, печени, задушени ... Обичаме всички тези начини за приготвяне на картофи, но те вече са ни поомръзнали.
Страхотна идея за натоварени домакини - печете картофи с чесън в плик . Оказва се, че се получава вкусен и спиращ дъха аромат, освен това не е необходимо да чистите листа за печене и да търкате петна от тавата и от фурната. И готвенето е едно удоволствие!
Картофи в плик
СЪСТАВКИ
1 кг картофи
3 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
връзка магданоз
1 ч.л. горчица
0,5 ч.л. сол
пипер и подправки за картофи на вкус
Плик за печене
ПОДГОТОВКА
Измийте и почистете картофите. Ако имате млади картофи, печете ги с кората. Нарежете големите картофи на четвъртинки.
Набодете картофите с дървен шиш на няколко места.
Сложете ситно нарязаните зеленчуцие, прекарайте чесъна през пресата.
В отделна купа смесете зехтин, чесън, билки, горчица, подправки за картофи, сол и черен пипер.
Добавете картофите към тази смес и разбъркайте добре.
Поставете плика върху листа за печене. Печете картофите при температура от 180 до 200 градуса за 40-60 минути.
За да постигнете златисто-кафява кора, за 10 минути за готовност, изрежете горната част на плика и задайте режим на скара.
Картофите, изпечени в плик се получават с червена кора, напоена с чесън, зеленчуци и подправки.
Време е да викате всички на масата. Бон апетит!