Бързи рецепти за огретен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Бързи рецепти за огретен
113715
Снимков материал: pixabay.com
Бързи рецепти за огретен

Вижте нашите вкусни рецепти за огретен!

Да Ви е сладко!

Огретен с картофи и сирене

 продукти:
500 г картофи
30 г масло
150 г сирене
200 мл прясно мляко
2 бр. яйца
сол

Начин на приготвяне
Картофите се измиват и сваряват, след като са готови се обелват и нарязват на филийки и се нарежда ред картофи в добре намазнена тава.

Натрошеното сирене се разстила върху картофите и отново се нарежда ред картофи. Разбиват се яйцата, млякото и солта и със сместа се заливат картофите и сиренето. Отгоре се поставят парченца масло и ястието се пече във фурна за около 30 минути на 200 С.

Вкусен огретен от картофи

Продукти:
1 кг картофи
150 г сирене
100 г кашкавал
1/3 ч.ч. олио
50 г масло
3 бр. яйца
1-2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
черен пипер, сол

Начин на приготвяне
Картофите се измиват и се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Сиренето се натрошава и се смесва с 2/3 от олиото и черния пипер и част от кашкавала. Брашното се запържва леко в маслото и се разрежда с прясното мляко. Полученият сос след като заври се отстранява от огъня, смесва се с разбитите яйца и се овкусява със сол. В намазана с мазнина тавичка се нарежда на пластове картофи сирене и отново картофи. Ястието се залива с приготвеният бешамелов сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече при умерена температура до леко зачервяване. Поднася се с по 1 лъжица кисело мляко.

Огретен от картофи и топено сирене

продукти
1.5 кг сварени картофи
140 г топено сирене
100 г сирене
1 глава лук
3 бр. яйца
200 мл прясно мляко
сол
олио
2 с.л. Вегета

Начин на приготвяне
Нарязаните на кубчета картофи се изсипват в намаслена тава, добавят се нарязаното на малки парченца топено сирене и лук. Прибавят се натрошеното сирене, вегетата, 5-6 с.л. олио, разбитите яйца и прясното мляко. Всичко се разбърква и се запича на умерена фурна до зачервяване.

Огретен от картофи и топено сирене

Продукти:
1.5 кг сварени картофи
140 г топено сирене
100 г сирене
1 глава лук
3 бр. яйца
200 мл прясно мляко
сол
олио
2 с.л. Вегета

приготвяне:
Нарязаните на кубчета картофи се изсипват в намаслена тава, добавят се нарязаното на малки парченца топено сирене и лук. Прибавят се натрошеното сирене, вегетата, 5-6 с.л. олио, разбитите яйца и прясното мляко. Всичко се разбърква и се запича на умерена фурна до зачервяване.

Огретен с гъби и печени чушки

Продукти:
400 г картофи
100 г сирене
100 г гъби от консерва
1-2 бр. печени червени чушки
зехтин, сол
2 бр. яйца
125 г кисело мляко

Приготвяне:
Картофите сваряваме, обелваме и нарязваме на филии. В тавичка с малко зехтин нареждаме картофи, отгоре натрошеното сирене, чушката, нарязана на ленти, гъбите и пак картофи. Осоляваме на вкус. Заливаме със разбитите яйца и кисело мляко и печем в загрята фурна на 180С за 30-40 минути.

Картофен огретен със сметана

Продукти:
50 г масло
1 ч.л. сол
1 кг картофи
чесън
черен пипер
1 ч.ч. течна готварска сметана
2 ч.ч. прясно мляко

 Приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета. Наредете в тавичка, добавете подправките. Залейте с прясното мляко и печете на умерена фурна. Когато млякото изври добавете сметаната. Печете докато картофите омекнат. Накрая нарежете маслото на малки кубчета и го наредете отгоре.

Огретен с праз и шунка

Продукти:
700 г картофи
500 г праз лук, нарязан на кръгчета
1 кубче гъбен бульон
1 с.л. масло
100 г шунка
200 г топено сирене
100 мл прясно мляко
100 мл сметана
4 с.л. магданоз, нарязан на ситно
2 с.л. тиквени семки
шарен пипер

Приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета. Кипват се 500 мл вода, след което се сипват картофите и се натрошава гъбеният бульон. Варят се 10 минути и се добавя празът. След още 5 минути зеленчуците се прецеждат, като се запазват 4 с.л. от бульона. В тиган се слага да се разтопи сиренето в прясното мляко и сметаната при непрекъснато разбъркване. Добавя се отделеният бульон. В плитка тавичка, обилно намазана с масло, се подреждат картофите, празът и нарязаната на тънки парчета шунка, след което се заливат с млечния сос. Отгоре се поръсва с магданоза и шарения пипер. Накрая се посипват тиквените семки. Всичко се запича 10 минути на силна фурна.

Огретен от картофи и праз

Необходими продукти
500 г картофи
2 стръка праз лук
30 г масло
1 бр. печена червена чушка
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. мащерка
1 с.л. брашно
50 г кашкавал
3-4 стръка копър
галета за поръсване

Приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Поставят се в йенска тенджера, налива се 1/3 ч.ч. вода (колкото да покрие дъното) и се варят в микровълнова фурна на пълна мощност 8-9 минути. Празът се нарязва на дребно и се задушава на тих огън под капак в тенджера с предварително сгорещеното масло. Поръсва се с брашното, добавят се нарязаната чушка, мащерката и солта и се разрежда с млякото. Сварените картофи се заливат с получената смес и се поръсват с настърган кашкавал, нарязан на ситно копър и галета. Огретенът се поставя в предварително сгорещена до температура 200 С фурна и се запича до зачервяване.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft