Бързи СЕЛСКИ БУХТИ с 1 ябълка и 1 яйце: разбиват се с вилица, после се пържат и накрая се топят в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързи СЕЛСКИ БУХТИ с 1 ябълка и 1 яйце: разбиват се с вилица, после се пържат и накрая се топят в устата!
Бързи СЕЛСКИ БУХТИ с 1 ябълка и 1 яйце: разбиват се с вилица, после се пържат и накрая се топят в...
18178
Източник: За Жената
Бързи СЕЛСКИ БУХТИ с 1 ябълка и 1 яйце: разбиват се с вилица, после се пържат и накрая се топят в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Докато се пържат тези стари, "селски" сладки, цялата къща ухае прекрасно, у съседите също. Те са любимите "сладки хапки" вкъщи.

Винаги имам необходимите продукти вкъщи и за пет минути ги приготвям за семейството и приятелите си.

В тестото се добавя ябълка, нарязана на малки кубчета, чиито аромат в комбинация с ванилия създава приятна атмосфера и топлина в дома, особено през зимата. Ето какво ви трябва за тази прекрасна рецепта за Селски пържени бухти :

Селски пържени бухти

Продукти: 

  • 1 ябълка (обелена и почистена от семките)
  • 1 яйце
  • 250 мл кисело мляко
  • 250 г брашно
  • 5 г бакпулвер (1/2 пак.)
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 пак.ванилова захар (или екстракт)
  • малко сол (на върха на чаена лъжичка)
  • 1 супена лъжица захар
  • около 250 мл олио за пържене за малка тенджера (минимум 2 см дълбочина)
  • Овалват се в 2-3 супени лъжици кристална захар и 1 пакетче ванилова захар

Приготвяне: 

В дълбока купа или чиния разбийте едно яйце с една супена лъжица захар. Разбийте с вилица, докато захарта започне да се разтваря. След това се посолява, разбива се, след което се добавят киселото мляко и олиото.

разбито яйце

Снимка: YouTube

Разбийте добре с вилица, докато всички съставки се смесят добре в хомогенна, течна смес. След това добавете две чаши и половина брашно или 250 г, ако го претегляте. Добавете го постепенно, за да можете да го разбиете по-лесно.

кисело мляко

Снимка: YouTube

В самия край добавете половин пакетче бакпулвер. Накрая трябва да се получи хубава компактна смес, меко и еластично тесто. Обелете ябълката и я почистете от семките, след което я нарежете на малки кубчета, малко по-малки от "хапка".

ябълки в тесто

Снимка: YouTube

смес ябълкови сладки

Снимка: YouTube

Разбъркайте още веднъж, след което покрийте сместа с кухненска кърпа и я оставете да почине за 5 минути, само докато олиото се загрее на умерена температура. След това с една лъжица гребнете от сместа, а с другата избутайте сместа в сгорещеното олио.

пържене бухти

Снимка: YouTube

Запържете сладките за няколко минути от двете страни, докато се зачервят хубаво.

ябълкови бухти

Снимка: YouTube

Извадете ги в чиния, покрита с хартиена салфетка, след което ги оваляйте в смес от кристална захар и ванилова захар (докато са горещи).

бухти в захар

Снимка: YouTube

Ако ги поръсвате с пудра захар, изчакайте малко да изстинат.

ябълкови бухти

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

бързи ябълкови сладки

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft